Reteta zilei: Desert rece cu crema de ciocolata
PrinteazaDesert rece cu crema de ciocolata din: ciocolata neagra, smantana, unt, pudra de cacao, alune, nuci, migdale.
Ingrediente:
- 300g ciocolata neagra
- 150ml smantana
- 25g unt
- pudra de cacao
- alune, nuci, migdale zdrobite
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata bucati mici. Incalziti smantana in cuptorul cu microunde. Se toarna smantana in bolul cu ciocolata si se amesteca cu o spatula.
Adaugati untul si amestecati pana la omogenizare. Puneti apoi bolul la bain-marie si amestecati pana cand se omogenizeaza.
Pregatiti o tava pe care o imbracati in folie alimentara. Se toarna crema de ciocolata in tava, se lasa sa se raceasca, apoi se da la rece 1 ora si jumatate.
Scoateti tava din frigider si apoi scoateti folia cu tot cu crema inchegata. Puneti pe un platou si taiati cu un cutit in permanenta incalzit.
Cerneti pudra de cacao si acoperiti, dupa gust, cu alune, nuci sau migdale zdrobite. Dati la frigider si mentineti desertul rece.
Desert rece cu crema de ciocolata
Pofta buna!
Arata bine desertul. Vreau si eu 🙂
Imi dai si mie?