Reteta zilei: Desert rece cu crema de ciocolata

Printeaza

Desert rece cu crema de ciocolata din: ciocolata neagra, smantana, unt, pudra de cacao, alune, nuci, migdale.

Desert_rece_cu_crema_de_ciocolata_09

Desert rece cu crema de ciocolata

 

Ingrediente:

  • 300g ciocolata neagra
  • 150ml smantana
  • 25g unt
  • pudra de cacao
  • alune, nuci, migdale zdrobite

 

 

Mod de preparare:

Se rupe ciocolata bucati mici. Incalziti smantana in cuptorul cu microunde. Se toarna smantana in bolul cu ciocolata si se amesteca cu o spatula.

Adaugati untul si amestecati pana la omogenizare. Puneti apoi bolul la bain-marie si amestecati pana cand se omogenizeaza.

Desert rece cu crema de ciocolata

Pregatiti o tava pe care o imbracati in folie alimentara. Se toarna crema de ciocolata in tava, se lasa sa se raceasca, apoi se da la rece 1 ora si jumatate.

Scoateti tava din frigider si apoi scoateti folia cu tot cu crema inchegata. Puneti pe un platou si taiati cu un cutit in permanenta incalzit.

Desert rece cu crema de ciocolata

Cerneti pudra de cacao si acoperiti, dupa gust, cu alune, nuci sau migdale zdrobite. Dati la frigider si mentineti desertul rece.

Desert rece cu crema de ciocolata

Desert rece cu crema de ciocolata

Desert rece cu crema de ciocolata

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Arata bine desertul. Vreau si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.