Pui la cuptor cu sos
PrinteazaPui la cuptor cu sos din: ulei, pui, ceapa, usturoi, suc de rosii, ketchup, miere, piersica.
- 1 lingura ulei
- 1 pui, taiat in circa 12 bucati
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 300 g suc de rosii
- 250 g ketchup
- 2 linguri miere
- 1 mango sau piersica din compot, maruntita piure
Mod de preparare:
Intr-un vas neaderent, incinge uleiul şi sotează ceapa şi usturoiul timp de 3-4 minute.
Adaugă sucul de roşii, iar când acesta s-a încălzit, adaugă ketchup-ul, mierea şi piureul de mango sau piersică.
Lasă să fiarbă 5 minute, la foc mic, până când se îngroaşă.
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200′ C. Crestează carnea şi toarnă sosul fierbinte deasupra. Dă la cuptor 20 de minute, iar in ultimele 10 minute, da la grill.
Pui la cuptor cu sos
Pofta buna!