Bors pescaresc cu perisoare
PrinteazaBors pescaresc cu perisoare din: peste, morcovi, radacina de patrunjel, telina, pastarnac, varza, rosii, ardei grasi, leustean verde, bors, sare, piper, carne de peste dezosata, franzela, oua, marar verde, faina, sare, piper.
- 1-2 kg peste
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina mai mare
- 1 radacina de pastarnac
- 1/2 varza proaspata
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 1 legatura leustean verde
- 1 l bors, fiert separat
- sare
- piper
perisoare:
- carnea de peste dezosata
- 2 felii de franzela inmuiate in lapte si apoi stoarse
- 4 oua
- 1 ceapa rasa
- 1 legatura marar verde
- faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dezosati peştele şi puneţi la fiert oasele în 2 l apă cu sare şi piper. Curăţaţi zarzavatul şi tăiaţi-l în cubulete. Puneţi-l la fiert, separat, în apă cu sare.
Când zarzavatul este fiert, strecuraţi printr-o sită fină zeama de oase de peşte peste supa de zarzavat. Lăsaţi să fiarbă la foc mic. Tocaţi carnea dezosată împreună cu pâinea, adăugaţi ceapa rasă şi mărarul tocat, ouăle bătute, sare şi piper, după gust.
Amestecaţi bine ingredientele şi când amestecul este omogen, formaţi din el perişoare cu mâinile trecute prin făină. Puneţi perişoarele la fiert în ciorba care fierbe la foc mic. După 15 minute adăugaţi borşul fiert separat şi leuşteanul tocat mărunt.
Bors pescaresc cu perisoare
Pofta buna!
Ca bine mai arata borsul pescaresc