Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi
PrinteazaPui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi din: pui, ulei, condimente, cartofi, ulei, smantana, usturoi, sare, mustar, ulei si piper.
- 1 pui de 1-1,5 kg
- ulei pentru uns
- condimente, dupa preferinta
- 1 kg cartofi
- 300 ml ulei
- pentru sos:
- 1 cutie cu smantana sau 150 g sos de rosii
- cativa catei de usturoi
- putina sare
- 1 lingurita mustar
- 100 ml ulei
- piper
Mod de preparare:
Speli puiul şi îl usuci cu ajutorul unui şerveţel de bucătărie, apoi îl ungi cu ulei. Condimentezi puiul, după preferinţă, după care îl pui pe o sticlă de bere, umplută cu apă. Introduci sticla în cuptorul bine încins, Iş foc mic, timp de 1-1 1/2oră, într-o tavă cu puţină apă.
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pe din două, apoi îi fierbi atât cât să se înmoaie. Când sunt bine fierţi, îi scurgi şi îi prăjeşti în ulei până ce îşi formează o coajă crocantă. Condimentezi cartofii cu sare şi cu piper.
Pregatesti sosul: Cureţi şi pisezi usturoiul, adaugi o linguriţă de muştar şi încorporezi ulei ca la maioneză. Când ai obţinut o pastă, adaugi smântână sau sos de roşii şi omogenizezi.
Pui pe sticlă, cu cartofi şi sos de usturoi
Pofta buna!
Cel mai mare fan al sosului de usturoi. Am facut reteta de mai sus si sosul de usturoi si condimentarea au facut o chesti…..absolut delicioasa. Mi s-a facut foame iar.