Pulpa de vita in sos de ceapa calita
PrinteazaPulpa de vita in sos de ceapa calita din: ceapa, ardei gras, ulei de floarea soarelui, pulpa de vita, zeama de carne de vita, apa, sos de soia, ghimbir, seminte de coriandru si piper.
- 600 g ceapa
- 1/4 ardei gras rosu
- 1/4 ardei gras verde
- 1 lingura cu ulei de floarea soarelui
- 600 g pulpa de vita
- 2 linguri cu zeama de carne de vita (ramasa de la rasol) sau supa de pasare
- 10 cl apa
- 6 linguri cu sos de soia
- 1 varf de cutit de ghimbir pisat
- 1 lingurita cu seminte de coriandru
- piper macinat
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Scoateţi seminţele şi filamentele de la ardei şi tăiaţi pulpa cubuleţe. Puneţi uleiul la încălzit într-o tigaie, pe foc mediu, adăugaţi ceapa şi lăsaţi să se călească circa 10 minute, pînă se înmoaie bine şi începe să se rumenească.
Scoateţi ceapa cu spumiera şi aşezaţi-o pe hîrtie absorbantă. Puneţi în tigaie cubuleţele de ardei şi înăbuşiţi-le 5-6 minute, amestecînd continuu.
Tăiaţi carnea de vită in felii. Măriţi focul sub tigaie, adăugaţi carnea şi rumeniţi-o 2 minute, mişcînd mereu tigaia. Turnaţi supa de pasăre, apa şi sosul de soia, ghimbirul, coriandrul şi piperul, apoi puneţi din nou ceapa în tigaie, pentru a se încălzi. Mai lăsaţi pe foc 2 minute.
Puneţi totul pe farfurii calde şi serviţi imediat ca antreu sau ca fel separat, cu garnitură de orez alb.
Pofta buna!