Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă

Printeaza

Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă din: vinete, dovlecei, ulei de masline, iaurt, frunze de menta, zeama de lamaie, castravete, usturoi, sare, piper.

 

Ingrediente:Vinete_si_dovlecei_cu_iaurt_si_menta

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei nu prea grosi (sa nu fie samburosi)
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 cana iaurt simplu
  • 1/2 cana frunze proaspete de menta
  • 1 lamaie (zeama)
  • 1/3-1/2 castarvete lung de sera, taiat bucatele
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleceii şi vinetele în rondele sau felii de 1-1,5 cm grosime. Ungeţi-le cu ulei de măsline şi frigeţi-le pe grătar.

Puneţi restul ingredientelor în blender şi procesaţi până se amestecă bine.

Potriviţi de sare şi piper, serviţi alături de legumele fripte.

 

 

Vinete şi dovlecei cu iaurt şi mentă

 

Salata cu dovlecei si vinete

Salata cu dovlecei si vinete

Salata cu dovlecei si vinete din: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare   Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă cu […]

Ghiveci cu vinete la borcan

Ghiveci de vinete si dovlecei

Ghiveci de vinete si dovlecei din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ardei, morcov, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 4 dovlecei 5-6 roşii 2 cepe 1 ardei gras roşu 1 morcov 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă, se taie cuburi, […]

Vinete umplute cu orez si branza

Vinete si dovlecei umpluti

Vinete si dovlecei umpluti din: vinete, dovlecei, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, ardei, ulei, zahar, sare, piper, menta. Ingrediente: 4 vinete 4 dovlecei 5 cepe 7 căţei usturoi l legătură pătrunjel verde 3 roşii 4 ardei capia 1 pahar ulei de măsline 2 linguriţe zahăr sare piper mentă verde Mod de preparare: Se taie cotoarele vinetelor […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.