Friptura de ied marianta cu iaurt si menta

Printeaza

Friptura de ied marianta cu iaurt si menta din: pulpa de ied, iaurt, usturoi, oregano, menta, rozmarin, sare, piper, vin alb.

Friptura de ied marianta cu iaurt si menta

Ingrediente:

  • 1 pulpă ied
  • 300 ml iaurt
  • 3-4 căţei de usturoi
  • oregano
  • mentă
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • 1/2 l vin alb

 

 

 

 

Mod de preparare:

Speli pulpa de ied, o cureţi de pieliţe şi o tai bucăţi. Pentru sosul de marinată amesteci iaurtul cu usturoiul pi­sat, sare, piper, ore­gano, mentă şi rozmarin.

Torni amestecul rezultat peste carne şi dai la rece pentru cel puţin 3-4 ore. Răstorni apoi carnea în tavă, cu sosul în care a stat la marinat.

Adaugi 500 ml vin alb şi dai la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 1 oră. Când scade so­sul din tavă şi carnea este rumenită deasupra, scoţi friptura din cuptor şi o poţi servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.