Varză acra cu tăitei

Printeaza

Varză acra cu tăitei: varza acra, ceapa, taitei de casa, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, boia de ardei dulce.

Ingrediente:Varza_acra__cu_taitei

  • 1 varză mare acră
  • 4 cepe
  • 500 g tăiţei de casă sau paste făinoase
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri ulei
  • puţin cimbru
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 lingură boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Pui pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Laşi la fiert 10 minute la foc mic, după care scurgi paste­le de zeamă. Toci ceapa mărunt şi o căleşti 2-3 minute în puţin ulei şi apă. Toci varza mărunt şi o adaugi la călit peste ceapă.

Amesteci bine, pentru a nu se lipi de oală. După ce varza s-a înmu­iat, iei vasul de pe foc. Intr-un cas­tron, amesteci pastele făinoase, varza cu ceapa, pasta de tomate, cimbrul, sarea, boiaua şi cana cu apă. Compoziţia obţinută o pui într-un vas de iena uns cu puţin ulei. Dai la cuptor la foc mic, timp de 30 de minute.

Serveşti preparatul cald, cu smân­tână sau iaurt. Este o mâncare deosebit de bună şi săţioasă.

Varză acra cu tăitei

Varza_acra__cu_taitei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.