Vareniki – Coltunasi

Printeaza

O reteta simpla de varenki din: faina, ou, branza sarata, smantana, unt, sare si piper.

Ingrediente:Vareniki - Coltunasi

  • 250 g făină
  • un ou
  • 200 g brânză sărată
  • o cană de smântână
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte un aluat ca pentru tăiţei din faină, apă, ou şi sare. Se lasă să se odihnească timp de o oră, după care se întinde şi se taie pătrate cu latura de 5 cm. Se pregăteşte umplutura din brânza sărată rasă, care se amestecă apoi cu smântână, sare şi piper.

Se pune câte puţin din această umplutură pe unul dintre colţurile pătratelor de aluat, apoi se pliază şi cu degetele se lipsesc marginile bine. Se dă o formă uşor rotunjită părţii care se lipeşte şi se trage de colţuri către mijlocul celeilalte laturi, în aşa fel încât fiecare vareniki să capete o formă uşoară de semilună.

Aceşti colţunaşi (pentru că vareniki sunt o varietate de colţunaşi) se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se servesc fierbinţi, cu unt dea­supra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.