Turnuleţ cu şuncă şi dovlecei

Printeaza

Turnuleţ cu şuncă şi dovlecei din: paine, mozzarella, dovlecei, sunca, smantana, mustar dulce, ananas, uleid e floarea soarelui, sare, piper, cimbru, capere, miez de nuca, masline.

Ingrediente:Turnulet_cu_sunca_si_dovlecei

  • o paine feliata
  • 300 g mozzarella
  • doi dovlecei
  • 300 g sunca feliata
  • 300 ml smantana
  • o lingurita cu mustar dulce
  • 100 g ananas din conserva
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • capere
  • miez de nuca
  • masline negre

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se taie rondele subţiri, se presară cu sare şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins cu puţin cimbru şi se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant.

Din feliile de pâine se taie rondele potrivit de mari, se aşază pe fiecare câte o felie de dovlecel, o felie de mozzarella şi o felie de şuncă. Se repetă încă de două ori procedeul şi în fiecare turnuleţ obţinut se înfige câte o crenguţă de cimbru.

Se aşază pe o tavă, se introduc în cuptorul încins 2-5 minute şi se aşază pe un platou. Intre timp se prepară sosul, amestecând smântână cu muştarul dulce, ananasul scurs de suc şi tocat mărunt, sare, piper şi cimbru după gust.

La sos se mai poate adauga miez de nuca, capere sau masline tocate marunt.

Turnuleţ cu şuncă şi dovlecei

Turnulet_cu_sunca_si_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.