Turnulet cu rosii

Printeaza

Turnulet cu rosii

Turnulet cu rosii

Ingrediente:

  • 4 rosii potrivite
  • 200 g branzica de casa
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 ingurita cu unt
  • 100 g cas
  • frunze de menta
  • sare

Preparare:

Freaca untul cu smantana. Adauga casul zdrobit si branzica de casa. Parfumeaza cu menta tocata fin si potriveste gustul de sare.

Spala rosiile, sterge-le bine, dupa care taie-le in felii potrivit de groase. Intre feliile de rosie, pune cate o lingurita din crema de branza, in asa fel incat sa obtii un mic turnulet.

Serveste-le ornate cu frunze de salata verde.

Turnulet cu rosii

Turnulet cu rosii

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vinete si rosii gratinate.

    Ingrediente:

    5 vinete
    1 lingura oregano
    3 catei de usturoi
    150 ml ulei de masline
    3 rosii
    130 g parmezan
    sare
    piper

    Mod de preparare:

    Usturoiul se piseaza. Parmezanul se rade. Rosiile se decojesc si se taie in felii subtiri.

    Se incalzeste cuptorul la 200°C (foc mare).

    Se spala vinetele si se baga intr-o tava la cuptor pentru 20 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca 5 minute, apoi se taie pe jumatate, se scoate miezul si se da prin mixer.

    Se adauga treptat oregano, usturoiul pisat si uleiul, apoi se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

    Se condimenteaza cu sare si piper.

    Intr-o tava patrata se toarna pasta de vinete iar feliile de rosii se aseaza deasupra. Se presara parmezanul ras pe intreaga suprafata.

    Se gateste 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (la foc tare), apoi se lasa sa se raceasca inainte de servire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.