Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol

Printeaza

Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol

Ingrediente:Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol

  • 1,400 kg muşchi de vacă
  • 8 gulii
  • 400 g bureţi
  • 300 g carne de porc
  • 8 cru­toane prăjite
  • 1 legătură de tarhon
  • 300 g roşii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 felie de franzela
  • 2 linguri sos  spaniol

 

Mod de preparare:

Se prepară guliile pentru umplut. Carnea se toacă, se amestecă cu ceapa tocată, franzela înmuiată şi stoarsă, 1 ou crud, sare, piper, apoi se umplu guliile, se pun într-o tavă care se dă la cuptor cu puţină supă şi unt.

Turnedourile se frig cu unt la tigaie, se pun într-un platou peste crutoane, se garnisesc cu guliile şi bureţii prăjiţi în unt.

Roşiile se sotează cu unt, sare, zahăr, cimbru şi se pune cîte o linguriţă la fiecare turnedou.

Sosul se face în tigaia in care au fost fripte turnedourile, în care se mai adaugă sos „spaniol” cu tarhon tocat şi se serveşte separat la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.