Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol
PrinteazaTurnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol
- 1,400 kg muşchi de vacă
- 8 gulii
- 400 g bureţi
- 300 g carne de porc
- 8 crutoane prăjite
- 1 legătură de tarhon
- 300 g roşii
- sare
- piper
- cimbru
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 ceapă
- 1 felie de franzela
- 2 linguri sos spaniol
Mod de preparare:
Se prepară guliile pentru umplut. Carnea se toacă, se amestecă cu ceapa tocată, franzela înmuiată şi stoarsă, 1 ou crud, sare, piper, apoi se umplu guliile, se pun într-o tavă care se dă la cuptor cu puţină supă şi unt.
Turnedourile se frig cu unt la tigaie, se pun într-un platou peste crutoane, se garnisesc cu guliile şi bureţii prăjiţi în unt.
Roşiile se sotează cu unt, sare, zahăr, cimbru şi se pune cîte o linguriţă la fiecare turnedou.
Sosul se face în tigaia in care au fost fripte turnedourile, în care se mai adaugă sos „spaniol” cu tarhon tocat şi se serveşte separat la sosieră.
Pofta buna!