Sosuri cu carne: Sos spaniol

Printeaza

Sos spaniol din: unt, carne, sunca, slanina, ceapa, morcov, cuisoare, sare, verdeata, faina.

Ingrediente:Sosuri cu carne: Sos spaniol

  • 1 lingură cu unt
  • carne de viţel, de pasăre, de vânat – în proporţii nedefinite
  • 100 g şuncă
  • 100 g slănină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 4-5 cuişoare
  • sare
  • buchet aromat (2 fire de busuioc, 2 fire de ţelină, 4-6 fire de pătrunjel, 1 frunză de dafin)
  • 1 lingură cu faină

 

Mod de preparare:

Puneţi untul în cratiţă adâncă, adăugaţi carnea tăiată felii potrivite, şunca, slănina felii subţiri rumenite şi stingeţi cu apă caldă.

Lăsaţi să fiarbă până când carnea se poate consuma şi sosul a scăzut de tot. Adăugaţi în cratiţă 1 lingură cu faină, amestecaţi şi subţiaţi cu apă caldă.

Puneţi tot acum: cuişoare, sare, buchetul aromat, ceapa şi morcovul tăiate bucăţi. Când a dat în clocot, umpleţi cu 21 apă caldă şi fierbeţi la foc mic timp de 2 ore. Stingeţi focul, lăsaţi sosul să se răcească, strecuraţi.

Când sosul este gata poate fi folosit lângă orice fel de mâncare (fără peşte). Dacă rămâne, sosul poate fi păstrat în sticlă, la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.