Tortellini cu sos alb

Printeaza

Tortellini cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt, branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si rosii cherry.

Ingrediente:

  • 2 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 50 g tortellini cu branza

pentru sos:

  • 50 g unt
  • 200 g branza brise
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper
  • 200 g parmezan
  • un praf de nucsoara

pentru ornat:

  • o crenguta de rozmarin
  • 2-3 rosii cherry

 

Mod de preparare:

Se pun 1-2 l de apă într-un vas, se adaugă sare şi ulei şi se pun să fiarbă. Când începe să clocoteas­că, se pun tortellini şi se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj.După ce au fiert, se scot în sită, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Ca să nu se usuce, se acoperă cu o folie sau cu un capac.

Intre timp, se pregătesc in­gredientele pentru sos. Se pune untul într-o cratiţă, se topeşte, se adaugă smântână, brânza tăiată cubuleţe şi parmezanul. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi, după ce a dat în 2-3 clocote, se opreşte focul.

Se pun tortellini într-un bol, se toarnă sosul, se încorporează şi se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin şi roşii cherry tăiate în sferturi.

Tortellini cu sos alb

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. tortellini cu sos alb am mancat la niste prieteni, o bunatate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.