Tort delicios de primavara

Printeaza

Tort delicios de primavara din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, branza de vaci, zahar pudra, frisca, gelatina, zeama de capsuni si capsuni.

Ingrediente:Tort_delicios_de_primavara

pentru crema:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de copt

pentru crema:

  • 300 g branza de vaci (bine scursa)
  • 175 g zahar pudra
  • 500 ml frisca
  • 20 g gelatina

pentru decorat:

  • 4 linguri zeama de capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 500 g capsuni

 

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se formează o compoziţie cremoasă. Se adaugă treptat uleiul şi apoi se toarnă in ploaie făina cernută cu praful de copt şi se amestecă bine. La sfârşit, se amestecă delicat albuşurile bătute spumă tare.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de tort detaşabilă, tapetată cu folie specială pentru copt şi se coace, la temperatură potrivită, circa 30 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în formă.

Se mixează brânza cu zahărul pudră până devine spumoasă. Separat, se înmoaie gelatina în apă rece, se strecoară, se încălzeşte puţin şi apoi se amestecă jumătate din ea cu brânza. Se adaugă 3/4 frisca bătută separat şi se amestecă uşor. Se toarnă crema de brânză peste blatul din formă şi se nivelează deasupra.

Se fierbe zeama de căpşuni cu zahărul până începe să se îngroaşe, se răceşte complet şl se amestecă cu restul de gelatină, după care se toarnă peste tort. Se adaugă căpşuni întregi sau feliate şi se aplică cu ajutorul poşului o bordură de frişca. Se lasă cel puţin trei ore la rece înainte de a fi porţionat şi servit.

Tort delicios de primavara

Tort_delicios_de_primavara

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. TOrtul arata delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.