Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

Printeaza

O reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt, cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca, zmeura, capsuni si frunze de menta.

Ingrediente:Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

  • 120 g biscuiţi uscaţi
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură zahăr pudră

pentru crema de ricotta:

  • 300 g ricotta proaspătă
  • 120 g gem de zmeură
  • 2 foi de gelatină (circa 10 g)

pentru decor:

  • 50 g frişcă
  • 50 g zmeură
  • 50 g căpşuni
  • frunzuliţe de mentă

 

Mod de preparare:

Sfărâmă biscuiţii şi amestecă-i cu zahărul pudră şi cacaua. Toarnă amestecul într-un castron.

Pune untul într-o crăticioară, topeşte-1 şi, când a devenit lichid, lasă-1 să se răco­rească. Toarnă-1 peste biscuiţi şi amestecă. Toarnă compoziţia într-o formă cu pereţi detaşabili în strat uniform şi apasă cu o lingură. Pune forma în frigider 20 de minute.

Inmoaie gelatina în apă rece. Pune ricotta şi gemul într-un castron şi mixează. Topeşte gelatina cu puţină apă pe foc foarte mic, toarn-o peste compoziţia de ricotta şi amestecă bine.

Scoate forma din frigider, toarnă com­poziţia de ricotta peste blatul de biscuiţi, nivelează şi pune-o din nou în frigider. Lasă tortul să se odihnească circa o oră. După acest timp, scoate-1 din formă şi pune-1 pe un platou.

Spală căpşunile şi zmeura. Decorează suprafaţa tortului cu frişcă, cu fructe şi câte­va frunze de mentă.

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.