Tort de pere şi ciocolată

Printeaza

O reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri, zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie.

Ingrediente:Tort de pere şi ciocolată

  • 3 pere
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 albuşuri
  • 110 g zahăr
  • 35 g cacao amară
  • 250 g mascarpone
  • 100 g faină albă
  • 1/2 plic drojdie

 

Mod de preparare:

Curăţă perele de coajă, scoate-le cotoarele, taie-le cubuleţe şi apoi pune-le într-un vas. Bate cu telul gălbenuşurile, albuşurile şi zahărul până când obţii o compoziţie spu­moasă, de culoare galbenă. Adaugă mascar­pone frecată şi amestecă totul bine.

Cerne deasupra compoziţiei de gălbe­nuşuri faina şi cacaua; adaugă droj­dia şi perele, apoi amestecă uşor.

Imbracă o formă de tort cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia, nivelează cu o spatulă de lemn şi coace-o 40 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Lasă tortul să se răcească şi scoate-1 din formă. Serveşte-1 decorat cu câteva feliuţe de pere.

Tort de pere şi ciocolată

Tort de pere şi ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.