Tocanita de vitel

Printeaza

Tocanita de vitel din: antricoate de vitel, ceapa, bulion, rosii in bulion, foaie de dafin, morcov, mazare, fasole verde, piper, ulei si sare.

Ingrediente:Tocanita_de_vitel

  • 2 antricoate de vitel
  • 4-5 cepe potrivite
  • 2 linguri cu bulion
  • 400 g rosii in bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 mana de mazare congelata
  • 1 mana de fasole verde congelata
  • piper negru macinat
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în două linguri cu ulei şi un praf de sare. Când s-a înmuait puţin, adaugă carnea tăiată bucăţi potrivite. Lasă până ce îşi schimbă carnea cu­loarea, adaugă apă cât s-o acopere, morcovul rondele şi piper mă­cinat după gust.

Lasă pe foc mic până ce carnea e fiartă, adău­gând din când în când apă fiartă sau supă de oase. Când carnea e fragedă, adaugă bulionul, foaia de dafin şi roşiile în bulion. Amestecă şi lasă pe foc 15-20 de minute. Separat, opăreşte mazărea şi fasolea, pune-le în apă cu gheaţă ca să-şi păstreaze culoarea şi pune-o în cratiţă când tocăniţa e aproape gata.

Serveşte caldă, cu murături. Şi chiar o felie de pâine neagră.

Tocanita de vitel

Tocanita_de_vitel

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte buna!

  2. Tocanita de vitel e un deliciu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.