Tocanita de peste cu fructe de mare

Printeaza

Tocanita de peste cu fructe de mare din: unt, usturoi, ceapa, rosii, otet balsamic, fulgi de ardei iute, supa de legume, ardei, patrunjel, fructe de mare, somon, bagheta si fasole verde.

Ingrediente:Tocanita_de_peste_cu_fructe_de_mare

  • 3 linguri unt amestecat cu 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 conserve de 400 g rosii tocate
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 1 praf de fulgi de ardei iute
  • 1 cub pentru supa de legume
  • 2 ardei rosii copti, feliati
  • 300 g cartofi, taiati in bucati mari
  • 2 linguri de patrunjel, tocat fin
  • 400 g mix de fructe de mare
  • 250 g de peste alb sau somon, taiat in bucati mari
  • 8 felii subtiri de bagheta
  • fasole verde, pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

1 încinge o lingură de unt cu usturoi într-o cratiţă şi căleşte uşor ceapa 5 minute, până se înmoaie. Adaugă roşiile tocate şi sosul din conservă, oţetul balsamic şi fulgii de ardei iute. Fărâmiţează deasupra cubul de supă, adaugă ardeii copţi şi cartofii. Asezonează, apoi lasă totul să fiarbă 15 minute, până când cartofii se înmoaie.

Intre timp, încălzeşte grillul cuptorului la intensitate medie, amestecă restul de unt cu 1 lingura de patrunjel, sare si piper. Rumeneste usor feliile de paine pe ambele parti, apoi unge-le cu unt si pune-le din nou sub grill, pana cand untul se topeste, iar ele devin aurii. Tine-le la cald.

Adauga fructe de mare si pestele in sos si lasa-le pe foc 5 minute, ca fructele de mare sa se incalzeasca bine, iar pestele sa se patrunde. Presara deasupra restul de patrunjel si transfera tocana in farfurii. In fiecare adauga cate 2 felii de paine. Serveste cu fasole verde daca doresti.

Tocanita de peste cu fructe de mare

Tocanita_de_peste_cu_fructe_de_mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.