Terină de găină cu oţet balsamic

Printeaza

O reteta delicioasa de terina de gaina cu otet balsamic din: gaina, galbenusuri, smantana, ulei de masline extravirgin, cartof, morcov, tija de telina, rosie, ceapa, foi de gelatina, otet balsamic, seminte de mac si seminte de susan.

Ingrediente:Terină de găină cu oţet balsamic

  • 1 găină (circa 2 kg)
  • 2 gălbenuşuri
  • 150 ml smântână
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 tijă de ţelină
  • 1 roşie
  • 1 ceapă
  • 2 foi de gelatină
  • 100 ml oţet balsamic
  • seminţe de mac
  • seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Curăţă pieliţa de pe roşie şi usuc-o în cuptor, la 120° C, timp de 25 de minute. Prepară supa din 2,5 1 de apă, roşie, morcov, ţelină, ceapă şi cartof. Când supa este gata, adaugă pasărea tăiată în jumătăţi şi fierbe-o cel puţin 40 de minute.

Curăţă carnea de pe oase şi pune-o într-un blender împreună cu gălbenuşurile, smântână, uleiul de măsline şi cartoful fiert. Adaugă puţină supă şi amestecă. Toarnă compoziţia obţinută într-un vas ceramic căptuşit cu folie alimentară.

Pune supa la fiert până scade la jumătate, strecoară 100 ml din ea într-un bol, apoi adaugă oţetul şi gelatina înmuiată şi stoarsă. Toarnă amestecul de gelatină cu oţet balsamic peste compoziţia cu carne de găină până la marginea de sus a formei şi pune vasul în frigider pentru cel puţin o oră.

Cu foarte puţin timp înainte de a aduce preparatul la masă, scoate-l din formă (cu ajutorul foliei alimentare) şi tăvăleşte-1 printr-un amestec de seminţe de mac şi susan, taie-1 în felii şi decorează-1 cu petale din pieliţa roşiei.

Terină de găină cu oţet balsamic

Terină de găină cu oţet balsamic

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ciudata terina asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.