Tartelete cu dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt, galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie.

Ingrediente:Tartelete cu dovleac

pentru aluat:

  • 300 g faină albă
  • 100 g zahăr
  • 150 g unt
  • 2 gălbenuşuri

pentru cremă:

  • 300 g dovleac
  • 180 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 500 ml lapte
  • 30 g faină albă
  • 1 lămâie
  • 1 bucăţică ghimbir proaspăt
  • 1/2 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare:

Frământă faina cu zahărul, untul înmuiat la temperatura camerei, gălbenuşurile şi un praf de sare până când obţii un aluat omogen.

Fierbe laptele cu vanilia şi cu ghimbirul ras. Bate găl­benuşurile cu 100 g de zahăr, adaugă faina şi laptele fier­binte strecurat. Pune totul la fiert, pe foc mic, amestecând continuu până când reîncepe să clocotească.

Curăţă dovleacul, taie-1 cubuleţe şi caramelizează-1 într-o tigaie cu 80 g de zahăr şi cu zeama de la o jumătate de lămâie. Unge cu unt şi tapetează cu făină formele mici pentru tartelete, îmbracă-le cu aluat şi coace-le 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Scoate tarteletele din cuptor şi lasă-le să se răcească, apoi umple-le cu cremă şi decorează-le cu bucăţele de do­vleac caramelizat.

Tartelete cu dovleac

Tartelete cu dovleac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.