Tartă cu urzici

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: urzici, boabe de porumb, faina, unt, smantana, morcov, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, orez, sare, piper, marar, smantana, legume.

Ingrediente:Tartă cu urzici

  • 400 g urzici
  • 100 g boabe de porumb
  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 50 ml smântână
  • un morcov
  • o legătură ceapă verde
  • un fir de usturoi
  • 300 g brânză de vaci
  • 5 ouă
  • 50 g orez
  • sare
  • piper
  • mărar
  • smântână
  • legume de sezon

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune untul moale, o linguriţă cu sare, puţin piper, smântână şi un ou. Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Urzicile se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron împreună cu brânza de vaci, porumbul, morcovul ras, mărarul tocat, sarea şi piperul. Se presară ceapa şi usturoiul verde spălate şi tocate mărunt, orezul fiert şi ouăle rămase.

Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu unt, se înţeapă din loc în loc cu din­ţii unei furculiţe ca să nu crească prea mult la copt şi se toarnă umplutura.

Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit.

Tartă cu urzici

Tartă cu urzici

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tarta cu urzici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.