Tarta cu pere si ghimbir

Printeaza

Tarta cu pere si ghimbir din: aluat foitaj, ghimbir, dulceata sau caramel, scortisoara, amidon, lamaie, pere, ou.

Ingrediente:Tarta_cu_pere_si_ghimbir

  • 500 g aluat de foitaj
  • 3 linguri ghimbir răzuit şi 2 linguri sirop de ghimbir pentru glazură
  • 50 g dulceaţă sau caramel
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguriţe amidon
  • zeama de la lămâie
  • 5-6 pere curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate felii
  • 1 ou bătut pentru uns

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Intinde aluatul în foaie şi presează de jur-împrejur cu lama cuţitului ca să trasezi o margine de 1 1/2 cm.

Combină ghimbirul cu siropul, caramelul sau dulceaţa de lapte, scorţişoara, amidonul şi feliile de pere.

Aşază feliile de pere pe aluat fără a depăşi marginea trasată şi toarnă deasupra caramel. Dă la cuptor 25-30 minute; după primele circa 15 minute unge cu ou. Serveşte rece cu îngheţată de vanilie.

Tarta cu pere si ghimbir

Tarta_cu_pere_si_ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine tarta cu pere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.