Tarta cu miere si seminte de pin

Printeaza

O reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare, seminte de pin si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu miere si seminte de pin

Ingrediente foietaj:

  • 225 grame faina
  • 115 grame unt
  • doua lingurite zahar pudra
  • un ou
  • o lingurita apa

Ingrediente umplutura:

  • 115 grame unt nesarat
  • 115 grame zahar
  • 3 oua
  • 175 ml miere
  • sucul si coaja unei lamai
  • 225 grame seminte de pin
  • un varf de sare
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol mare amestecati faina cu untul (aflat la temperatura camerei), apoi adaugati zaharul pudra, oul si lingurita de apa si framantati pana cand coca se ia cu totul de pe bol.

Asezati apoi coca intr-o forma metalica presarata cu faina, de 20 sau 22 de cm diametru – cum aveti. Intepati-o cu furculita pe toata suprafata apoi asezati deasupra o coala de hartie de copt si peste aceasta asezati uniform orez sau fasole, ca sa puna presiune pe toata suprafata. Coaceti apoi coca la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp faceti umplutura: amestecati untul cu zaharul, apoi adaugati pe rand cate un ou si bateti bine. Incalziti intr-o tigaie sau oala mierea apoi adaugati-o peste amestecul de unt si zahar. Puneti acum si zeama si coaja de la o lamaie. Ultimul pas e sa adaugati semintele de pin si sa amestecati iar bine.

Turnati apoi tot acest amestec in tarta precoapta si bagati-o iar la cuptor, tot la 180 de grade, pentru inca 45 de minute.  La final lasati-o sa se raceasca putin apoi presarati zahar pudra. Reteta preluata de aici.

Tarta cu miere si seminte de pin

Tarta cu miere si seminte de pin

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.