Tarta cu mere, scortisoara si ghimbir

Printeaza

Tarta cu mere, scortisoara si ghimbir din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar, ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare.

Ingrediente:Deserturi_delicioase

  • 300 g faina
  • 800 g mere
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g ghimbir proaspat
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

 

Mod de preparare:

Amestecati faina cu praful de copt si sare, apoi adaugati 150 g unt topit, laptele si galbenusurile. Framantati bine si intindeti din el doua foi egale. Curatati merele si taiati cubulete.

Amestecati merele cu ghimbirul ras, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si zeama strorsa de la jumatate de lamaie. Puneti intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, una din foile de aluat, apoi intindeti umplutura de mere.

Acoperiti umplutura cu foaia decupata, dupa preferinta, presati bine pe margine, lipiti formele decupate.  Coaceti tarta la foc potrivit circa 45 de minute.

Tarta cu mere, scortisoara si ghimbir

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.