Tarta cu legume, cascaval si smantana

Printeaza

Tarta cu legume, cascaval si smantana din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, radacina de pastarnac, marar verde, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_cu_legume_cascaval_si_smantana

  • 4 dovlecei
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 150 g cascaval
  • 50 g telemea
  • 100 ml smantana
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le mărunt, în bastonaşe sau cubuleţe. Topiţi untul şi căliţi ţelina, morcovul, ceapa, presărate cu cimbru, sare şi piper.

Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi făina şi rumeniţi-o 2 minute, apoi turnaţi supa de legume peste ingrediente.

Amestecaţi bine să nu se formeze cocoloaşe şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. Intindeţi din aluat 4 foi cu care tapetaţi 4 castroane sau farfurii de supă. Repartizaţi în fiecare castron amestecul din legume călite.

Deasupra fiecăruia faceţi câte un grilaj din aluat.

Ungeţi grilajul cu ou bătut şi puneţi castroanele la cuptor, pentru cel puţin 25 – 30 de minute. Scoateţi castroanele din cuptor si lasati-le 10 minute in repaus inainte de servire.

Tarta cu legume, cascaval si smantana

Tarta_cu_legume_cascaval_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.