Tarta cu conopida si cascaval

Printeaza

Tarta cu conopida si cascaval din: faina, unt, ulei, galbenus, apa, sare, conopida, smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, usturoi, marar.

Ingrediente:Tarta_cu_conopida_si_cascaval

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 50 g unt moale
  • 1 lingura ulei
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa
  • sare

pentru umplutura:

  • 1/2 conopida
  • 2 oua
  • 60 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1-2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, amesteci făina cu untul, praful de sare, gălbenuşul, apa şi uleiul.

Frămânţi un aluat omogen, îl înfăşori în folie de plastic şi-l dai la rece. Cureţi şi speli bine conopida. O rupi în bucheţele şi o laşi la scurs.

Cureţi ceapa şi usturoiul, speli şi tai mărunt mărarul, cureţi şi tai julien ardeiul gras.

Căleşti ceapa împreună cu usturoiul, adaugi şi bucheţele-le de conopidă, ardeiul gras şi potriveşti de sare şi piper. Laşi câteva minute şi apoi iei de pe foc.

Scoţi de la rece aluatul şi îi întinzi în foaie subţire în for-ma de tartă, tapetată.

Razi caşcavalul şi presari jumătate din cantitate peste aluatul din formă. Deasupra adaugi legumele călite.

Baţi ouăle cu smântână şi încorporezi caşcavalul rămas şi mărarul tăiat mărunt.

Potriveşti de sare şi piper şi torni toată compoziţia peste conopida călită. Dai la cuptor45 de minute.

Tarta cu conopida si cascaval

Tarta_cu_conopida_si_cascaval

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.