Tarta cu carnati

Printeaza

O reteta gustoasa de tarta cu: carne de porc, carnati, oua, mazare, faina, morcov, ceapa verde, usturoi, boabe de porumb, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel, apa.

Ingrediente:Tarta cu carnati

  • 500 g carne de porc
  • 300 g cârnaţi
  • două ouă
  • 200 g mazăre
  • 300 g făină
  • un morcov
  • o legătură ceapă verde
  • doi căţei de usturoi
  • boabe de porumb
  • 100 ml smântână
  • 100 g ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • apă

Mod de preparare:

Mazărea se fierbe cu puţină sare, se scurge şi se lasă să se răcească.

Carnea de porc se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa verde şi usturoiul.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune amestecul tocat, se condimentează şi se prăjeşte la foc potrivit. Se pune într-o stre­curătoare şi se lasă să se răcească.

Se pune într-un bol, se adaugă 125 g boabe de porumb, mază­rea, smântână, cârnaţii feliaţi prăjiţi separat, morcovul rondele, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Intr-un bol se pun ouăle, o lin­guriţă cu sare şi făina. Se frământă, se lasă să se odih­nească 10 minute apoi se întind două foi rotunde.

Se unge un vas de ceramică cu ulei, se aşază o foaie şi se toarnă umplutura.

Se aşază dea­supra a doua foaie, se presează pe margini ca să nu se desfacă şi se  coace la foc potrivit 30-45 de minute.

Tarta cu carnati

Tarta cu carnati

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.