Tartă cu brânză şi ceapă

Printeaza

O reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan.

Ingrediente:Tartă cu brânză şi ceapă

  • 1 foaie de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 4 cepe, taiate rondele
  • 2 lingurite de cimbru proaspat
  • 50 g ansoa in conserva de ulei, scurs si maruntit
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 fire de praz, taiat rondele
  • 125 g urda
  • 30 g parmezan, ras fin

 

Mod de preparare:

Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 6/200′ C. Tapetează tava de copt cu hârtie pergament, pune foaia de copt, boabele de fa­sole deasupra şi coace orb, 20 minute. Scoate fasolele şi hârtia pergament şi dă la cuptor timp de încă 5 minute.

Incinge uleiul într-o tigaie, ada­ugă ceapa, cimbrul şi anşoa şi căleşte-le timp de 10 minute. Apoi adaugă zahărul şi prazul şi căleşte încă 10 minute. Asezonează urda cu sare şi piper, întinde-o peste foaia de aluat şi presară parmezan.

Deasupra toarnă, cu o lin­gură, amestecul de legume şi coace timp de aproximativ 10 minute.

Tartă cu brânză şi ceapă

Tartă cu brânză şi ceapă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.