Supe si ciorbe: Ciorba de fasole

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de fasole din: ciorba, fasole, morcov, telina, ceapa, costita afumata, bors, sare.

Ingrediente:Ciorba de fasole

  • 500 g fasole albă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă mare
  • 250 g costiţă afumată
  • 50 g pastă de roşii
  • 1 litru borş
  • sare

Mod de preparare:

Alege fasolea, spal-o şi pu­ne-o la fiert în apă rece (cam trei litri). Schimbă apa de 2-3 ori, dar de fiecare dată pune apă clocotită.

Când fasolea e aproape fiartă, adaugă bucăţi de costiţa. Curăţă morcovul, ţelina şi ceapa, toacă-le mă­runt şi pune-le şi pe ele la fiert.

Când au fiert şi legu­mele, adaugă pasta de roşii şi borşul cald şi mai lasă să clocotească 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.