Supa Yayla Corbasi
PrinteazaO reteta de supa yayla corbasi din: orez, ceapa, unt, supa de pui, iaurt, faina, galbenus, sare, zeama de lamaie, piper si menta.
- 100 g orez cu bobul lung
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 1,5 l supa de pui
- 200 g iaurt
- 1 lingura faina
- 1 galbenus
- sare
- zeama de lamaie
- piper
- 1 lingurita menta uscata
Mod de preparare:
Tai ceapa solzisori. Intr-o cratita pui ceapa si 25 g unt. Lasi sa se abureasca si adaugi supa de pui si orezul spalat. Fierbi 25 de minute pana e moale orezul. Pui iaurtul intr-un castronel impreuna cu faina si galbenusul.
Omogenizezi pasta obţinută, lei supa de pe foc. Adaugi în pasta de iaurt câteva linguri de supă pentru a o mai subţia. Pui în oală pasta de iaurt şi mai pui puţin supa pe foc, dar nu trebuie să clocotească, lei supa de pe foc şi o potriveşti de sare şi piper. Adaugi zeamă de lămâie după plac.
Restul de unt îl topeşti într-o crăticioară, adaugi menta uscată şi un vârf de cuţit de piper. Serveşti supa în boluri cu puţin unt condimentat cu mentă şi cu lipii turceşti.
Supa Yayla Corbasi
Pofta buna!