Supă de usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de usturoi din: usturoi, smantana, paine neagra, mar, ulei de masline, orez, supa de legume, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Supa de usturoi

  • 200 g catei de usturoi (2-3 capatani)
  • 200 ml smantana
  • 4 felii de paine neagra
  • 1 mar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri orez
  • 1 l apa sau supa de legume
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l cât mai fin. Presăraţi-I cu sare grunjoasă şi frecaţi-l cu o lingură de lemn până când obţineţi o pastă omogenă. Curăţaţi mărul şi radeţi-l pe răzătoarea cu ochiuri mici. Puneţi mărul ras în pasta de usturoi şi omogenizaţi ingredientele.

Turnaţi peste ele smântână, amestecaţi şi apoi apa sau supa de legume. Fierbeţi supa 5 minute.

Tăiaţi pâinea în crutoane şi prăjiţi-leîn tigaie uscată. Puneţi-le apoi într-un castron, presăraţi-le cu sare şi piper şi stropiţi-le cu ulei de măsline.

Repartizaţi supa în castroane şi împărţiţi şi crutoanele. Presăraţi pătrunjel verde deasupra.

Supă de usturoi

Supa de usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.