Supa rece cu praz

Printeaza

Supa rece cu praz din: cartofi, unt, praz, smantana, lapte, sare, piper, nucsoara, chives.

Ingrediente:Supa_rece_cu_praz

  • 500 g cartofi
  • 40 g unt
  • 500 g praz (numai partea albă)
  • 1 l fond de pasăre
  • 200 ml smântână
  • 150 g creme fraîche
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucşoară proaspăt rasă
  • 1 legătură de chives (tăiat rondele)

 

Mod de preparare:

Cartofii se cojesc, se taie cubuleţe şi se sotează în unt. Se amestecă continuu, fără a se lăsa să se închidă la culoare. Se curăţă prazul, se spală, se taie inele şi se sotează apoi împreună cu cuburile de cartofi timp de 5 minute.

Se toarnă pe deasupra fondul, după care se dă totul în clocot şi se fierbe 30 de minute la foc mic, cu capac.

După ce cartofii şi prazul s-au făcut, compoziţia se trece printr-o strecurătoare cu găuri mici sau se pasează fin. Supa se dă apoi din nou în clocot.

Se încorporează cu telul smântână, creme fraîche şi laptele, iar la final se asezonează cu sare, nucşoară şi piper. La final, supa se lasă să se răcească bine la frigider.

Se serveşte cu rondele de chives presărate pe deasupra.

Supa rece cu praz

Supa_rece_cu_praz

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.