Supă picantă de nucă de cocos şi pui

Printeaza

O retete de supa picanta de nuca de cocos si pui din: piept de pui, sare de mare, piper negru, lapte de nuca de cocos, ghimbir, lamaie verde, iarba de lamaie, ardei rosii, zahar de palmier, sos de peste, zeama de lamaie verde, ciuperci si frunze de coriandru.

Ingrediente:Supă picantă de nucă de cocos şi pui

  • 2 piepturi de pui fără os şi piele, de aproximativ 250 g
  • sare de mare şi piper negru
  • 400 ml de lapte de nucă de cocos la conservă, degresat
  • 600 ml de apă
  • 1 rădăcină de ghimbir proaspăt, curăţată şi feliată
  • 4 frunze de lămâie verde kaffir, rupte pe din două (sau coaja rasă de la o lămâie verde)
  • 1 tulpină de iarbă de lămâie, curăţată şi tăiată în jumătate, pe lung
  • 2  ardei roşii, tăiaţi în jumătate, pe lung, şi fără seminţe
  • 1  lingură de zahăr de palmier (sau zahăr brun fin)
  • 2  1/2 linguri de sos de peşte
  • 2 linguri de zeamă de lămâie verde sau după gust
  • 100 g de ciuperci champignon spălate
  • 1 mână de frunze de coriandru, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fâşii pieptul de pui, apoi cubuleţe. Puneţi carnea într-un bol, presăraţi sare şi piper şi Lăsaţi-o deoparte. Turnaţi laptele de nucă de cocos într-o oală, apoi adăugaţi 600 ml de apă, folosind cutia în care a fost ca măsură [de exemplu, o conservă şi jumătate). Adăugaţi ghimbirul, frunzele de lămâie verde kaffir, iarba de lămâie, ardeii roşii, zahărul, sosul de peşte şi zeama de lămâie verde. Daţi-le în clocot şi lăsaţi-le la foc mic, amestecând din când în când, timp de 5 minute, pentru a lăsa aromele să se combine.

Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi-le la foc mic 2-3 minute. Puneţi puiul, amestecaţi bine şi lăsaţi-l la foc mic până când se pătrunde; nu va dura mai mult de 1-2 minute. Gustaţi şi potriviţi din sare şi piper dacă este necesar.

Serviţi supa în boluri mici; dacă doriţi, puteţi îndepărta ghimbirul, iarba de lămâie, ardeii roşii şi frunzele de lămâie verde; în reţeta tradiţională, aceste mirodenii sunt lăsate în supă, dar nu sunt consumate. Garnisiţi fiecare bol cu câteva frunze de coriandru şi serviţi imediat.

Supă picantă de nucă de cocos şi pui

Supă picantă de nucă de cocos şi pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.