Supa de morun cu crutoane

Printeaza

Supa de morun cu crutoane din: morun, creveţi, lamaie, ceapa, telina, smantana, ardei, crutoane, marar, sare, piper.

Ingrediente:Supa de morun cu crutoane

  • 400 g morun
  • 200 g creveţi fierţi congelaţi
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă mare
  • frunze de ţelină
  • 300 ml smântână
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute mic
  • 200 g crutoane de pâine
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se lasă creveţii într-un castron acoperit să se decongeleze. Se curăţă ceapa, ardeiul gras şi ardeiul iute, se taie mărunt şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Se spală peştele, se taie bucăţi şi se pune la fiert în oala cu zarzavaturile aproape fierte. Când începe supa din nou să clocotească, se ia spuma şi se lasă peştele să fiarbă 10-15 minute.

Verdeaţa spălată, curăţată, se toacă mărunt.

Când peştele a fiert, se adaugă în oală creveţii, smântână şi verdeaţa, lăsând să fiarbă la foc moderat încă 10 minute. Supa se serveşte fierbinte, garnisită cu frunze întregi de ţelină, cu feliuţe de lămâie şi cu crutoane.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.