Morun cu legume

Printeaza

Morun cu legume din: morun, ciuperci,faina, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, dafin, cuisoare, unt, vin, sare, piper.

Ingrediente:Morun cu legume

  • 1-2 kg morun
  • 500 g ciuperci
  • 4 linguri cu făină
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • pătrunjel cu frunze
  • dafin
  • cuişoare
  • piper boabe
  • 2-3 linguri cu unt
  • 1 pahar cu vin alb
  • sare şi piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de solzi, goliţi-l, tăiaţi-l felii, săraţi-l şi piperaţi-l, daţi-l prin faină, apoi prăjiţi-l în 2 linguri cu unt.

Scoateţi peştele pe farfurie, iar în untul rămas turnaţi 1 cană cu apă şi 1 pahar cu vin alb, puneţi la fiert morco­vii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, condimentaţi cu piper boabe, dafin şi cuişoare, mai lăsaţi 15 min, după care răciţi, treceţi sosul prin sită şi fierbeţi în el ciupecile (care au scăzut pe foc mic într-o lingură cu unt) cel puţin 10 min.

Serviţi peştele alături de ciuperci, totul stropit cu sosul de legume şi condimentat cu pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • retete cu morun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.