Supa de curcan

Printeaza

Supa de curcan din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, gulie, cartofi, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Supa de curcan

  • 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri)
  • 1 ceapa mica
  • 4-5 morcovi mari si sanatosi
  • 1 pastirnac
  • 1 telina mai mica
  • 1 gulie mica
  • 2 cartofi
  • 2 radacina de patrunjel
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita sare

 

Mod de preparare:

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza.

Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii daca sint mari

se crapa in 4 ,dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina),se adauga sarea si piperul.

Se recomanda ca totul sa se fiarba la foc foarte mic. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede.

Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierbe taitei sau se fierb galuste, la foc domol pentru a nu se tulbura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.