Supa de conopida cu boia

Printeaza

Supa de conopida

Ingrediente: Supa de conopida cu boia

  • 1 conopida mai mare
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • 1 lingurita boia
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 leg. marar verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se desface conopida în buchetele si se pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la fiert. Între timp, se caleste ceapa în ulei pâna când începe sa se îngalbeneasca.

Se adauga ardeii taiati în suvite sau cubulete, morcovii taiati în rondele sau rasi si cartoful, taiat în cubulete. Se calesc legumele timp de 10 minute si apoi se adauga faina si boiaua. Se amesteca bine si se toarna în vas putina zeama din oala în care fierbe conopida.

Se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase si se lasa la fiert 10 minute. În acest timp se amesteca mereu în vas.

Se potriveste de sare si piper si se toarna în oala cu conopida. Se lasa sa mai fiarba 15 minute si apoi se ia oala de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt. Se poate servi si cu smântâna.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.