Supa-crema de rosii si girasoli

Printeaza

Supa-crema de rosii si girasoli din: morcovi, cepe, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cubulete de legume, rosii, frunze de dafin, zahar, lapte, girasoli, parmezan si busuioc.

Supa_crema_de_rosii_si_girasoli

 

Ingrediente:

  • 3 morcovi mari
  • 2 cepe albe medii
  • 2 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • opţional, cubuleţe de legume
  • 2 cutii roşii decojite
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 cană lapte gras
  • 250 g girasoli cu gorgonzola şi nuci
  • parmezan
  • busuioc verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa, usturoiul şi morcovul. Toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei încins.

Când a devenit translucidă, adaugi usturoiul tocat mărunt, morcovul tăiat rondele, apoi conţinutul celor 2 cutii de roşii decojite cu tot cu sucul de roşii în care au fost conservate.

Pui zahărul, cubuleţele de legume, frunzele de dafin, sare şi piper după gust şi apă cât să acopere ingredientele.

Pui capacul şi fierbi până când morcovii sunt pătrunşi.

Scoţi frunzele de dafin şi pasezi supa cu blenderul. Adaugi laptele, dai un clocot, pui girasoli şi le fierbi timp de 5 minute.

Stingi focul şi laşi vasul acoperit timp de 10 minute. Serveşti porţiile alături de ulei de măsline, parmezan ras şi busuioc verde.

 

Supa-crema de rosii si girasoli

Supa_crema_de_rosii_si_girasoli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.