Supă-cremă de roşii cu linte

Printeaza

Supă-cremă de roşii cu linte din: linte, rosii, telina, bulion iute, ulei din samburi de struguri, sare, piper, amestec de legume uscate, praz, apa.

Ingrediente:Supa_crema_de_rosii_cu_linte

  • 3 linguri de linte
  • 5 rosii medii bine coapte
  • 3-4 tulpini de telina
  • 1 lingurita bulion iute de ardei
  • 1 lingurita bulion de rosii
  • 1 lingura ulei din samburi de struguri
  • 2 linguri orez salbatic
  • 1 lingurita amestec de legume uscate
  • sare dupa gust, piper la fel
  • 1 ceapa sau praz
  • 1 litru apa

 

Mod de preparare:

Pui lintea la înmuiat cu o seară înainte de a fi preparată. Cureţi roşiile de pieliţă, le tai cuburi mari şi le pui la fiert împreună cu ceapa (prazul), tulpinile de ţelină, tăiate în segmente şi un litru de apă.

Adaugi orezul fiert separat, apoi bulionul de ardei şi roşii, precum şi condimentele. Când lintea este fiartă, pui amestecul în blender şi îl mixezi până devine ca o pastă, în această supă poţi fierbe şi ardei capia.

Pentru a fi mai sănătoasă, adaugi uleiul din sâmburi de struguri la sfârşit, după fierbere. Dacă doreşti o supă mai fină, o strecori.

Supă-cremă de roşii cu linte

Supa_crema_de_rosii_cu_linte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.