Supa crema de orez

Printeaza

Supa crema de orez

Ingrediente:Supa crema de orez

  • 250 g orez
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri faina
  • 1/2 lamaie
  • marar
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Orezul ales si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare pana fierbe bine cat sa poata fi trecut prin sita. Intr-o alta oala se pune ulei sa se incinga, se adauga faina, care se lasa foarte putin sa se rumeneasca si apoi se stinge cu apa in care a fiert orezul.

Se pune orezul trecut prin sita, se pune si restul apei in care a fiert orezul si se lasa sa fiarba doua-trei clocote. Se potriveste de sare, se ada­uga zeama strecurata a lamaiei si res­tul uleiului. Se mananca si cu crutoane, dar mai ales cu verdeata deasupra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta chiar o sa incerc. Spre rusinea mea nu am incercat niciodata. Sincer nici nu am auzit de supa crema de orez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.