Supa de crab cu porumb

Printeaza

Supa de crab cu porumb

Există câteva feluri de mâncare chinezeşti care au apărut iniţial în Occident. Supa de crab cu porumb se numără cu siguranţă printre acestea, întrucât America este împânzită de lanuri de porumb şi de capcane pentru crabi, această supă este una dintre mâncărurile preferate ale americanilor.

Supa de crab chinezească, care se găseşte la conservă, se prepară din piure de porumb şi dintr-o imitaţie de carne de crab. Intr-un restaurant elegant din regiunea Canton din China, supa devine o mâncare mult mai delicată.

Ca la toate supele chinezeşti, ingredientul de la care se începe este supa aurie de pui, preparată în casă. Boabele crude de porumb se râzuiesc de pe ştiulete şi se transformă, cu ajutorul unui blender, într-un piure, care dă consistenţă supei şi o îmbogăţeşte, fără a mai fi nevoie de lapte sau smântână.

Carnea de crabfiartă se mârunţeşte şi se pune în supă. Se pot adăuga şi boabe de porumb întregi, pentru aspect. La sfârşit, se toarnă în în supa clocotită câteva albuşuri de ou, amestecând continuu cu un tel.

Boabele de porumb şi carnea fragedă de crab plutesc împreună într-o supă fină, cu aspect catifelat, parfumată cu puţin ghimbir. Acesta este începutul perfect pentru un ospăţ chinezo-american.

Supa_de_crab_cu_porumb_05

Supa rapida de crab cu porumb

Ingrediente:

  • 125 g carne de crab
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 2 albusuri de ou
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 lingurita amidon de porumb amestecat cu 1 lingura apa
  • 450 ml supa de pui de buna calitate
  • 1 cutie (250 g) piure de porumb
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ceapa verde taiata marunt, pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Mârunţiţi carnea de crab şi amestecaţi-o cu ghimbirul ras. Bateţi albuşurile până se transformă într-o spumă, apoi adăugaţi laptele şi pasta făcută din amidon şi apă.

Supa_de_crab_cu_porumb_06

Amestecaţi din nou albuşurile, până capătă o consistenţă fină. Adăugaţi în acest amestec şi carnea de crab.

Supa_de_crab_cu_porumb_09

Puneţi supa de pui pe foc, iar când începe să fiarbă adăugaţi piureul de porumb şi lăsaţi să fiarbă din nou.

Supa_de_crab_cu_porumb_11

Turnaţi apoi în supă şi amestecul format din carnea de crab, amidon şi albuş de ou, asezonaţi după gust şi amestecaţi totul uşor, până se omogenizează bine. Serviţi supa fierbinte, garnisită cu ceapă verde.

Supa_de_crab_cu_porumb_12

Supa de crab cu porumb

Supa de crab cu porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.