Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui

Printeaza

Supă de colţunaşi umpluţi cu piept de pui din: morcov, telina, praz, ceapa, patrunjel, sare, oua, faina, apa, piept de pui si pesmet.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

pentru coltunasi:

  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingura apa
  • 100 g piept de pui
  • 1 lingurita pesmet

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul, ţelina, prazul şi ceapa. Tai mor­covul, ţelină şi prazul cubuleţe şi le pui la fiert cu ceapa întreagă în apă şi cu un praf de sare.

Pregatesti coltunasii:  Amesteci un ou cu făină, un praf de sare şi o lin­gură de apă. Frămânţi un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie subţire. Laşi foaia de a- luat să se usuce puţin şi între timp treci pieptul de pui prin maşina de tocat şi-l amesteci cu pesmetul şi oul rămas.

Tai din aluat pătrate cu latura de 2 cm şi pui pe fiecare câte o jumătate de linguriţă din compoziţia de car­ne. Presezi bine marginile colţunaşilor şi după ce i-ai pregătit pe toţi îi adaugi cu grijă în supa care clocoteşte. Laşi totul să fiarbă 10-15 minute, apoi dai supa deoparte, scoţi ceapa întreagă fiartă şi presari pătrunjelul tocat fin.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. bunica ne facea coltunasi, ce vremuri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.