Supa de coltunasi cu ceapa

Printeaza

Supa de coltunasi cu ceapa din: unt, făină, cuburi de supă, pătrunjel verde, ou, ceapă verde, boia, sare, smântână.

Supa de coltunasi cu ceapa

Ingrediente:

  • 20 g unt
  • 1 lingură de făină
  • 2 cuburi de supă
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Pentru col­ţunaşi:

  • 1 ou
  • făină cât cuprinde
  • 1 lingură de unt
  • 1 legătură de ceapă verde
  • un vârf de cuţit de boia
  • sare

Pentru ser­vit:

  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

Se face un rântaş alb din ulei şi făină, se stinge cu 1 litru de apă, se adaugă cuburile de supă şi pătrunjelul verde tocat.

Se fierbe câteva minute, apoi se adaugă colţunaşii.. Se că­leşte ceapa tăiată mărunt cu cozi cu tot şi, când este rumenită, se presară cu boia şi puţină sare.

Se face o foaie de tăiţei subţire, se pune câte o linguriţă din compoziţia de cea­pă la distanţe egale pe jumătate din foaie.

Se acoperă cu cealaltă jumătate, iar spaţiul dintre grămă­joare se apasă bine cu degetul ca să se lipească foaia. Se taie pătrăţele cu pintenul pentru colţunaşi şi se fierb în supă. Se serveşte cu smântână.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Nu am mancat supa din asta pana acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.