Supa de coltunasi cu ceapa
PrinteazaSupa de coltunasi cu ceapa din: unt, făină, cuburi de supă, pătrunjel verde, ou, ceapă verde, boia, sare, smântână.
Ingrediente:
- 20 g unt
- 1 lingură de făină
- 2 cuburi de supă
- 1 legătură de pătrunjel verde
Pentru colţunaşi:
- 1 ou
- făină cât cuprinde
- 1 lingură de unt
- 1 legătură de ceapă verde
- un vârf de cuţit de boia
- sare
Pentru servit:
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Se face un rântaş alb din ulei şi făină, se stinge cu 1 litru de apă, se adaugă cuburile de supă şi pătrunjelul verde tocat.
Se fierbe câteva minute, apoi se adaugă colţunaşii.. Se căleşte ceapa tăiată mărunt cu cozi cu tot şi, când este rumenită, se presară cu boia şi puţină sare.
Se face o foaie de tăiţei subţire, se pune câte o linguriţă din compoziţia de ceapă la distanţe egale pe jumătate din foaie.
Se acoperă cu cealaltă jumătate, iar spaţiul dintre grămăjoare se apasă bine cu degetul ca să se lipească foaia. Se taie pătrăţele cu pintenul pentru colţunaşi şi se fierb în supă. Se serveşte cu smântână.
Pofta buna!
Nu am mancat supa din asta pana acum