Sufleu de vinete cu rozmarin

Printeaza

Sufleu de vinete cu rozmarin din: vinete, sare, piper, rosii, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei de masline, pesmet, mozzarella, grasime.

Ingrediente: Sufleu_de_vinete_cu_rozmarin

  • 500 g vinete
  • sare, piper
  • 500 g roşii
  • rozmarin proaspăt şi măcinat
  • 200 g ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g pesmet
  • 300 g mozzarella
  • grăsime pentru uns forma

Mod de preparare:

Indepărtezi codiţa vinetelor, le speli şi le tai în felii groase de circa 5 mm.

Presari feliile de vinete cu sare şi le laşi să stea circa 10 minute, pentru a pierde din amăreală. Le clăteşti apoi sub jet de apă rece.

Opăreşti roşiile câteva minute în apă clocotită, apoi le cureţi de pieliţă cu un cuţit ascuţit.

Tai miezul în bucăţi şi îndepărtezi seminţele. Condimentezi cu sare, piper şi cu rozmarin măcinat.

Cureţi ceapa şi o tai cubuleţe. Cureţi usturoiul şi îl pisezi. Ceapa şi usturoiul le căleşti în ulei încins, la foc potrivit.

Când au devenit aurii, presari pesmetul şi amesteci. Scurgi mozzarella şi o tai în felii.

Ungi cu grăsime o formă termorezistentă, torni jumătate din compoziţia de ceapă şi o întinzi uniform în vas.

Feliile de vinete, de mozzarella şi bucăţile de roşii le aşezi în straturi alternative, sub formă de evantai.

Presari deasupra restul de compoziţie de ceapă şi rozmarin proaspăt.

Coci circa 30 de minute, la foc potrivit, în cuptorul încins, la 200C.

Sufleu de vinete cu rozmarin

Sufleu_de_vinete_cu_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.