Sufleu de conopidă şi dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu cu:conopida, dovlecei, ceapa, usturoi, branza de vaci, branza telemea, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, cimbru, sos de rosii picant, sos de cascaval, smantana.

Ingrediente:

  • 500 g conopidă
  • doi dovlecei
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 300 g brânză de vaci
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g caşcaval
  • 4 ouă
  • 150 g unt
  • 3 linguri cu făină
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • sos de roşii picant
  • sos de caşcaval
  • smântână

 

Mod de preparare:

Conopida se rupe bucheţele, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi în felii potrivit de groase.

Se încing 100 g de unt într-o cratiţă, se prăjesc uşor feliile de dovlecei şi se pun într-o stre­curătoare. Intr-un bol se amestecă ouăle cu brânza de vaci, brânza telemea şi caşcavalul date prin râzătoare.

Se presară sare, piper şi cim­bru după gust, se adaugă ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt. Se amestecă, se adaugă făina, conopida tăiată cubuleţe şi feliile de dovlecei.

Se unge o formă cu unt şi untul rămas se amestecă împreună cu ingredientele din bol. Se toarnă compoziţia în formă, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc mediu circa 20-30 de minute, se scoate din formă şi se serveşte imediat sau se lasă să se răcească şi se serveşte tăiat felii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.