Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

Printeaza

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune din: lapte, smantana, vanilie, zahar pudra, cacao, piscoturi cu alune, capsuni.

Ingrediente:Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

  • 300 ml lapte
  • 500 ml smântână dulce pentru frişcă
  • zahăr vanilat sau baton de vanilie
  • 150 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri cacao
  • 6 pişcoturi cu alune
  • căpşuni

 

Mod de preparare:

Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit, se strecoară de 2-3 ori ca să facă spumă. Separat, se pune smântână într-un bol şi se bate cu zahă­rul pudră şi zahărul vanilat. Se ia puţin lapte şi se amestecă cu 2-3 linguri de cacao, apoi se amestecă cu restul de lapte.

In frişcă se pune laptele cu cacao puţin câte puţin, până se obţine o cremă spumoasă. Se toarnă în cupe şi se lasă câteva minute la rece, acoperi­te cu folie de plastic.

Se scot paharele, se ornează cu pişcoturi şi cu fructe proas­pete. Dacă nu aveţi fructe prospete, puteţi să folosiţi fructe congelate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.