Spuma de cafea
PrinteazaSpuma de cafea din: cafea solubila, foi de gelatina, lapte degresat, fructoza, albusuri, cacao pudra si sare.
- 1 lingura cu cafea solubila
- 3 foi de gelatina
- 40 g lapte degresat
- 2 linguri cu fructoza (sau 4 linguri cu zahar pudra)
- 2 albusuri
- 1 lingura cu cacao pudra
- sare
Mod de preparare:
Puneţi patru cupe în frigider pentru a se răci. înmuiaţi geiatina într-un vas cu apă rece. Turnaţi laptele într-o cratiţă cu cafeaua şi jumătate din cantitatea de fructoză (sau de zahăr pudră).
Puneţi să fiarbă încet şi amestecaţi pînă se topeşte fructoza. Luaţi de pe foc, adăugaţi foile de gelatină bine scurse şi lăsaţi-le să se topească complet.
Bateţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Cînd albuşul se prinde de tel, adăugaţi restul de fructoză (sau de zahăr pudră) şi mai bateţi cîteva secunde, pentru a se amesteca bine în albuşuri.
Luaţi 2 linguri cu albuş bătut şi amestecaţi-le în crema de cafea rece, pentru a o subţia. încorporaţi imediat restul de albuşuri, ridicînd de jos în sus, pentru a nu se lăsa spuma.
Turnaţi preparatul în cupe şi puneţi-le în frigider timp de 1 oră. Pudraţi suprafaţa cu cacao şi serviţi.
Pofta buna!