Sote de mazare cu praz
PrinteazaSote de mazare cu praz din: praz, mazare, ulei de masline, otet, miere, mustar dijon, patrunjel, menta.
- 6 fire de praz, de mărime egală (circa 1kg)
- 350g de mazăre congelată
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oţet din vin alb
- 1 linguriţă de miere
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 1 lingură de mentă tocată
Mod de preparare:
Taie frunzele exterioare ale firelor de praz, precum şi capetele acestora, până acolo unde ele încep să se separe. Taie fiecare fir de praz în 3-4 bucăţi, apoi spală-le foarte bine.
Incălzeşte aparatul de fiert la aburi, pune în el prazul şi găteşte-l 8 minute. Adaugă mazărea şi fierbe totul 2-3 minute, până când ambele legume se înmoaie.
Intre timp, combină uleiul, oţetul, mierea, muştarul, sare şi piper într-un bol, pentru a face vinegretă. Adaugă legumele fierbinţi şi ierburile şi amestecă bine.
Sote de mazare cu praz
Pofta buna!